Liviu Damian’s Blog

April 19, 2007

Romanii si drepturile lor

Filed under: Blogosphere,Romania — liviudm @ 12:32 pm

Am aruncat o privire azi la Oradeanul si am ramas praf. Citesc despre Ariel care a fost exmatriculat si Gramo care si-a pierdut jobul, ambii fiindca si-au permis sa aiba o opinie personala pe blogurile lor.

Mi se pare inadmisibil ca intr-o tara care mai nou se considera/este Europeana, sa ni se interzica dreptul la libera exprimare si la opinie in halul asta. Domnilor si doamnelor care reprezentati acele firme care se simt amenintate de noi, bloggerii, mai puneti va rog mana pe Constitutia Romaniei si cititi Articolul 30 sa vedeti cum sta treaba cu dreptul la libera exprimare, cenzura si suprimarea publicatiilor.

Democratie? In Romania?

Advertisements

5 Comments »

 1. patronul aluia cam are voie sa-l dea afara daca nu-i convine ceva la angajatul lui. pe ce motive, e problema celor doi.
  la fel si pustiul ala cu liceul lui inchisoare… se pare ca e o scoala privata sau ceva religioasa – evreiasca, parca. probabil cand s-a inscris acolo a luat si o decizie de a respecta anumite reguli. probabil ca nu-l retine nimic sa se mute la alta institutie, daca nu-i convine. oricum nu am vazut exact ce anume a scris el pe blog de a deranjat profesorii sau pe altcineva. oricum, pentru varsta lui imi pare cu gura cam sloboda…

  Comment by jonlup — April 19, 2007 @ 4:17 pm | Reply

 2. ps: Constitutia e o lege, tot prin lege e reglementata si calomnia… depinde ce au debitat personajele respective pe blog, cred ca nimanui nu i-ar conveni sa fie denigrat/jignit/etc, si in public, fara argumente.

  Comment by jonlup — April 19, 2007 @ 4:19 pm | Reply

 3. La faza cu gura cam sloboda sunt de acord. Iarasi mi se pare corect ca patronul sa-si poate concedia angajatul in cazul in care nu-i convine ceva, pe ce motive e problema lui, dar in cazul in care ambii si-au exprimat o parere nu vad care-i problema. N-am studiat cazurile in detaliu dar, sa zicem ca eu lucrez la o firma producatoare de software, si-mi spun parerea pe blogul personal despre un anumit soft, care nu-i tocmai buna, mi se pare mult mai normal ca patronul sa vina la mine si sa ma intrebe cum putem sa facem ca softul respectiv sa devina mai bun, decat sa ma dea afara. Daca ar face asta, in momentul in care softul ar fi mai bun, as scrie. Daca m-ar da afara, lumea va ramane cu impresia ca firma aia sucks si la fel si produsele lor.

  Comment by liviudm — April 19, 2007 @ 7:20 pm | Reply

 4. Thanks, always good posts on your blog!

  Comment by Desktopjunk — April 22, 2007 @ 9:23 pm | Reply

 5. daca lucrezi la firma producatoare de software si apare situatia de care ziceai, reactia patronului ar trebui sa fie cea care spui tu – pe de alta parte inainte sa spui parerea ta despre acel soft (care am presupus ca e al companiei la care lucrezi) in public pe blog, ar trebui sa vorbesti cu patronul, ca persoana mult mai interesata de acel soft decat cititorii de pe blog 🙂 iar aici pot aparea mai multe probleme, gen confidentialitatea informatiilor interne dintr-o firma etc etc.

  pe de alta parte, modul in care oamenii isi exprima parerile, fie bune sau rele, conteaza destul de mult in receptionarea si interpretarea lor corecta. uneori e foarte usor ca o discutie in contradictoriu si bazata pe argumente sa degenereze in cearta sau cine stie ce altceva mai rau. cazul concret de “mai rau” fiind tipul dat afara de patronul lui. ca in foarte multe din situatii, presupun ca si aici adevarul e undeva la mijoc… oricum eu nu cunosc detalii din povestea acelui tip concediat si, pana nu aflu ambele versiuni ale povestii (si de la angajat si de la patron), prefer sa nu-mi fac o parere.
  cel putin despre situatiile astea doua ma limitez la a spune idei generale, mai mult spre concepte oarecum filosofice, decat pareri concrete.

  ai mai urmarit povestea pustiului de la liceu? mi-aduc aminte ca avea un comentariu la un moment dat pe blogul lui de la un tip de la nu-stiu-ce post de radio care promitea acolo destul de infocat ca o sa se amestece in treaba asta. dar si aici pe blogul tau pot spune ca sunt arnold schwartzenegger (sper ca am scris corect numele) iar tu mare lucru nu prea poti sa faci decat sa pornesti de la ideea ca chiar sunt! :))

  Comment by jonlup — April 24, 2007 @ 7:49 pm | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: